Sposób przygotowania:
ciasto piankowe z galaretką
białka oddzielamy od zółtek ubijamy dodajemy stopniowo cukier,do ubitych białek dodajemy zółtka jeszcze trochę miksujemy,dodajemy przesianą mąkę z proszkiem,mieszamy ciasto dajemy na blachę wyłozoną papierem do pieczenia ,wkładamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut temperatura pieczenia175 st wielkosc blachy 40/25
2 galaretki rozpuszczamy w pół litra wody studzimy
ubijamy smietanę, dodajemy wystudzoną galaretkę mieszamy dodajemy pokrojone brzoskwinie,masę wylewamy na biszkopt
przygotowujemy galaretkę ,z zelatyną rozpuszczamy w pół litra zagotowanej wody,studzimy tęzejącą galaretkę wylewamy na piankę
2 galaretki rozpuszczamy w pół litra wody studzimy
ubijamy smietanę, dodajemy wystudzoną galaretkę mieszamy dodajemy pokrojone brzoskwinie,masę wylewamy na biszkopt
przygotowujemy galaretkę ,z zelatyną rozpuszczamy w pół litra zagotowanej wody,studzimy tęzejącą galaretkę wylewamy na piankę
msewka
marietta
gosia56
msewka
Poza tym galaretki się nie gotuje .
gosia56
gosia56
gosia56
zewa
No i znowu nowa osoba uwagi traktuje jak atak na Jej osobę. Gosiu56 jesteś w błędzie jeśli tak myślisz. Po prostu ktoś kto chciałby wykorzystać ten przepis a jest laikiem nie będzie wiedział jak przygotować biszkopt, w jakiej temperaturze piec i ile czasu. To są bardzo ważne informacje. Więc nie ma co się obrażać tylko spróbować edytować przepis, bo jest taka możliwość i przepis uzupełnić. A pianka bardzo apetycznie wygląda, tylko są niestety braki w opisie. A pytania zawarte na tej stronie są w dobrej wierze a nie żeby komuś robić przykrość.
gosia56
No i znowu nowa osoba uwagi traktuje jak atak na Jej osobę. Gosiu56 jesteś w błędzie jeśli tak myślisz. Po prostu ktoś kto chciałby wykorzystać ten
przepis poprawiłam myslę ze jest juz dobrze .Miłego popołudnia
zewa
Poprawione i jest dobrze :)
zewa
Masz rację Msewko, nie ma też temperatury piekarnia i czasu pieczenia.
gusia1000