Sposób przygotowania:
Ciasto pieczone w kokilkach
Jajka wybić do miseczki i rozbełtać widelcem lub trzepaczką, wlać roztopione masło wystudzone i mleko kokosowe, wymieszać. W drugim naczyniu przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać cukier i cukier waniliowy. Dołożyć owoce i wymieszać, połączyć mąkę z masą płynną z drugiej miseczki, wymieszać i przekładać do wysmarowanych i posypanych bułką tartą kokilek.
Posypać kruszonką z mąki cukru i masła. Wstawić do piekarnika i piec w 190 stopniach około 15- 20 minut na złoty kolor.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
Posypać kruszonką z mąki cukru i masła. Wstawić do piekarnika i piec w 190 stopniach około 15- 20 minut na złoty kolor.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.