Sposób przygotowania:
Jogurtowe z sercem
1) Do miski wsypujemy mąkę tortową, proszek do pieczenia i cukier, wbijamy jajko i wlewamy mleko.
2) Wszystko dokładnie łączymy za pomocą miksera.
3) Gotową masę przelewamy do tortownicy o średnicy 24 cm.
4) Nieszpułki obieramy, przekrajamy na pół, wyjmujemy pestki, kroimy w grubsze plastry. Układamy serce z nieszpułek na wierzchu. Posypujemy cukrem wanilinowym.
5) Pieczemy przez ok. 40 minut w 180 stopniach.
2) Wszystko dokładnie łączymy za pomocą miksera.
3) Gotową masę przelewamy do tortownicy o średnicy 24 cm.
4) Nieszpułki obieramy, przekrajamy na pół, wyjmujemy pestki, kroimy w grubsze plastry. Układamy serce z nieszpułek na wierzchu. Posypujemy cukrem wanilinowym.
5) Pieczemy przez ok. 40 minut w 180 stopniach.