tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Jogurtowe z sercem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne ciasto jogurtowe z sercem z nieszpułek. Chrupiące z zewnątrz i wilgotne w środku. Zrobiłam je dla mamy.

Jogurtowe z sercem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jogurtowe z sercem

Na ciasto z sercem

  • 220 g mąki
  • 60 g cukru
  • 1 jajko
  • 215 ml mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 nieszpułki
  • cukier wanilinowy

Sposób przygotowania:

Jogurtowe z sercem
1) Do miski wsypujemy mąkę tortową, proszek do pieczenia i cukier, wbijamy jajko i wlewamy mleko.

2) Wszystko dokładnie łączymy za pomocą miksera.

3) Gotową masę przelewamy do tortownicy o średnicy 24 cm.

4) Nieszpułki obieramy, przekrajamy na pół, wyjmujemy pestki, kroimy w grubsze plastry. Układamy serce z nieszpułek na wierzchu. Posypujemy cukrem wanilinowym.

5) Pieczemy przez ok. 40 minut w 180 stopniach.
Jogurtowe z sercem
Do miski wsypujemy mąkę tortową, proszek do pieczenia i cukier, wbijamy jajko i wlewamy mleko.
Jogurtowe z sercem
Wszystko dokładnie łączymy za pomocą miksera.
Jogurtowe z sercem
Gotową masę przelewamy do tortownicy o średnicy 24 cm.
Jogurtowe z sercem
Nieszpułki obieramy, przekrawamy na pół, wyjmujemy pestki, kroimy w grubsze plastry. Układamy serce z nieszpułek na wierzchu.