Sposób przygotowania:
Ciasto pleśniak na krupczatce
Do miski przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.
Następnie dodajemy masło, cukier puder, żółtka, wodę i zagniatamy ciasto.
Dzielimy na trzy części.
Do jednej dodajemy kakao i wgniatamy w ciasto aż ładnie się połączy.
Na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy jedną jasną część.
Smarujemy dżemem lub marmoladą.
Następnie wykładamy ciemną część ciasta.
Białka ubijamy na sztywno.
Wykładamy na ciemną część.
Na bezę wykładamy ostatnią część jasnego ciasta.
Pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach.
Studzimy.
Smacznego ;)
Następnie dodajemy masło, cukier puder, żółtka, wodę i zagniatamy ciasto.
Dzielimy na trzy części.
Do jednej dodajemy kakao i wgniatamy w ciasto aż ładnie się połączy.
Na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy jedną jasną część.
Smarujemy dżemem lub marmoladą.
Następnie wykładamy ciemną część ciasta.
Białka ubijamy na sztywno.
Wykładamy na ciemną część.
Na bezę wykładamy ostatnią część jasnego ciasta.
Pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach.
Studzimy.
Smacznego ;)