Sposób przygotowania:
Ciasto pleśniak z daktylami i migdałami
Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do miski i zagniatamy ciasto.
Dzielimy na 3 części.
Do jednej dodajemy rozkruszone migdały.
Do drugiej kakao.
Trzecia pozostaje bez niczego(wkładamy do zamrażalnika).
Daktyle kroimy na mniejsze kawałki.
Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier, miksujemy aż się rozpuści.
Blaszkę 20x30cm wykładamy papierem do pieczenia.
Na spód wykładamy ciasto z migdałami, następnie dżem, posypujemy daktylami.
Na daktyle wykładamy ciasto ciemne, następnie bezę i na wierzch ścierając na tarce ciasto bez niczego.
Pieczemy w 180 stopniach 50 minut.
Studzimy na kratce.
Smacznego ;)
Dzielimy na 3 części.
Do jednej dodajemy rozkruszone migdały.
Do drugiej kakao.
Trzecia pozostaje bez niczego(wkładamy do zamrażalnika).
Daktyle kroimy na mniejsze kawałki.
Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier, miksujemy aż się rozpuści.
Blaszkę 20x30cm wykładamy papierem do pieczenia.
Na spód wykładamy ciasto z migdałami, następnie dżem, posypujemy daktylami.
Na daktyle wykładamy ciasto ciemne, następnie bezę i na wierzch ścierając na tarce ciasto bez niczego.
Pieczemy w 180 stopniach 50 minut.
Studzimy na kratce.
Smacznego ;)
gosiapiotrek23