Sposób przygotowania:
Ciasto podwójna pokusa
Dno blaszki wyłożyć biszkoptami kakaowymi. 2 szklanki mleka zagotować z kawą cappucino oraz 2 łyżkami cukru pudru i chwilę gotowac na małym ogniu mieszając. Następnie 2 szklanki mleka zagotować i wsypać kokos i 2 łyżki cukru pudru. Pogotowac chwilkę i odcisnąć kokos. Oba mleka oziębić i na każdej oddzielnie ubić śnieżkę. Ubić śmietanę, podzielić po równo dodac do śnieżek. Żelatynę namoczyć i dodać równo do mas (Można dodawac bakalie i rodzynki namoczone w rumie).
Na biszkopty wyłożyć ciemną masę, na nią biszkopty i rozsypac 2 łyżeczki cappucino, masę jasną oraz całą resztą biszkoptów, obłozyć wierzch ciasta. Czekolady roztopić w kąpieli wodnej i na zmianę oblewac biszkopty białą i ciemną czekoladą.
Kokos który zostaje z gotowanie ,nie wyrzucam ale zamrażam i dodaję np. do ciasta drożdzowego,lub sernika alba po prostu do kruszonek.
Na biszkopty wyłożyć ciemną masę, na nią biszkopty i rozsypac 2 łyżeczki cappucino, masę jasną oraz całą resztą biszkoptów, obłozyć wierzch ciasta. Czekolady roztopić w kąpieli wodnej i na zmianę oblewac biszkopty białą i ciemną czekoladą.
Kokos który zostaje z gotowanie ,nie wyrzucam ale zamrażam i dodaję np. do ciasta drożdzowego,lub sernika alba po prostu do kruszonek.