Sposób przygotowania:
Ciasto podwójnie czekoladowe
ciasto czekoladowe ciemne Czekoladę rozpuszczamy w kapieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy po jednym jajku i łyżce mąki, każdorazowo miksując dokładnie. Dodajemy proszek do pieczenia, miksujemy. Cały czas miksując wlewamy powli rozpuszczoną czekoladę. Ciasto pieczemy w blaszce wyłożonej paiperem do pieczenia, w temperaturze 170 stC, około 45 minut. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Ważne jest, aby nie "przepiec" tego ciasta. Studzimy. masa serowo-czekoladowa Czekoladę rozpuszczamy w kapieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy serki kozie twarogowe, miksujemy dokładnie i powoli wlewamy rozpuszczoną białą czekoladę, cały czas miksując na wolnych obrotach. Masę rozkładamy równomiernie na cieście czekoladowym i wstawiamy do lodówki na godzinę. Ciasto przechowuję w lodówce, smakuje rewelacyjnie kiedy jest bardzo zimne. Słone serki podkreślają smak czekolady.
zbysiowa
Netka