kasiunia.1981

kasiunia.1981

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Ciasto potrójnie czekoladowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Wystarczy wymieszać składniki.

Ciasto potrójnie czekoladowe

Składniki:

Ciasto potrójnie czekoladowe

 

  • 350g mąki
  • 125g masła
  • 2 jajka
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • 80g kakao
  • 175g guzików czekoladowych lub grubo posiekanej czekolady
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/3 szklanki kwaśnej śmietany
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Ciasto potrójnie czekoladowe
Wszystkie składniki dokładnie połączyć(kolejność nie ma znaczenia), piec w keksówce w temperaturze 170*C ok. 1 godziny. Gorące ciasto polać syropem czekoladowym. Syrop czekoladowy: 120ml wody 100g cukru 1 łyżeczka kakao Dobrze wymieszać przed postawieniem na gaz i gotować 10minut bez mieszania, aż syrop zgęstnieje. Ciasto posypać wiórkami czekoladowymi.Smacznego