lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Ciasto przełożone konfiturą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ciasto przełożone konfiturą

Ciasto przełożone konfiturą

Składniki:

Ciasto przełożone konfiturą

 

  • 25 dag cukru
  • 2 szklanki mąki
  • kostka margaryny
  • 6 jaj
  • 1 dag amoniaku
  • konfitura wiśniowa

Sposób przygotowania:

Ciasto przełożone konfiturą
Cukier utrzyj z miękkim masłem,dodawaj podczas ucierania stopniowo po całym jajku.Dodaj na samym końcu przesianą mąkę wymieszaną z amoniakiem.Z przygotowanego ciasta upiecz w temperaturze 180 stopni 3 placki które ostudź.Po ostudzeniu przełóż je konfiturą (ja najbardziej lubie to ciasto przełożone konfiturą śliwkową ale może być także konfitura wiśniowa). Wierzch placka można także posypać cukrem pudrem.