WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Ciasto puszek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto czy też babka puszek to delikatne, puszyste ciasto waniliowe zrobione na mące ziemniaczanej. Łatwe i szybkie do zrobienia.

Ciasto puszek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto puszek

 

Sposób przygotowania:

Ciasto puszek

ETAP 1:

Miękkie masło utrzeć z cukrem na puch. Wbijać po jednym jajku i miksować po każdym do połączenia składników. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia.

Mąkę wymieszać z ubitymi jajkami z masłem. Na koniec dodać ocet, olej i aromat waniliowy.

Ciasto przełożyć do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 40 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzić na kratce.

Podawać pokrojone na plasterki.

Ciasto puszek
Babka puszek po wystudzeniu i wyjęciu z formy
Ciasto puszek
Ciasto puszek
Ciasto na babkę po zmiksowaniu wszystkich składników
Ciasto puszek
Miękkie masło w trakcie miksowania na puch