Sposób przygotowania:
Klasyczna babka waniliowa
Oddzielić białka od żółtek, białka do miski, żółtka do salaterki. Białka ubić mikserem z solą i cukrem na sztywną pianę, następnie zmiksować z żółtkami i nasionkami wanilii, dodać mąkę przesianą z budyniem i proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać.
Wlać rozpuszczone masło i dokładnie wymieszać. Ciasto wlać do natłuszczonej keksówki (10x23cm).
Piec 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)
Wlać rozpuszczone masło i dokładnie wymieszać. Ciasto wlać do natłuszczonej keksówki (10x23cm).
Piec 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)