Sposób przygotowania:
Ciasto rafaelloI
 
1.	400 g mleka gotujemy z cukrem oraz cukrem waniliowym. W pozostałym mleku rozrabiamy skrobię oraz mąkę i wlewamy do gotującego się mleka, ciągle mieszając do chwili uzyskania gęstej konsystencji.
2.	Masło miksujemy mikserem, dodajemy żółtka oraz stopniowo ostudzoną masę budyniową. Na koniec masę łączymy wiórkami kokosowymi ( 50 g zostawiamy do posypania ciasta)mieszając łyżką.
3.	Na dnie formy układamy krakersy.
II
 
4. Następnie wykładamy połowę masy i ponownie układamy ciastka i pozostałą masę budyniową.
III
 
5.	Wierzch ciasta posypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy cukierkami.
6.	Chłodzimy dwie godziny w lodówce.
IV
7.	Gotowe.
8.	Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
lukrowanepierniczki