Sposób przygotowania:
Rafaello bez pieczeniaKrem Rafaello
900 ml mleka zagotować z cukrami, masłem i wiórkami kokosowymi. W międzyczasie białą czekoladę drobno posiekać, a żółtka krótko zmiksować mikserem z budyniami i pozostałym mlekiem (100 ml) Mieszankę wlać do gorącego mleka. Cały czas mieszając gotować do zgęstnienia kremu. Następnie zdjąć z ognia i dodać drobno posiekaną białą czekoladę, mieszać do jej rozpuszczenia.
ETAP 2:
Formę o wymiarach 24x35 cm wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Na dnie poukładać pierwszą warstwę herbatników/krakersów i przykryć ją 1/3 jeszcze ciepłego kremu kokosowego. Czynność powtórzyć dwukrotnie (tak, by były 3 warstwy herbatników/krakersów i 3 warstwy kremu) Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi. Całość schłodzić minimum 2 godziny w lodówce, by krem zgęstniał, a herbatniki zmiękły. Smacznego!