Sposób przygotowania:
Szybki piernikPrzygotowanie ciasta:
Margarynę rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Do miski wbijamy jajka dodajemy śmietanę,cukier. Dokładnie roztrzepujemy trzepaczką na końcu wlewamy stopioną margarynę.
Mieszanie ciasta:
Do miski z roztrzepanym składnikami dodajemy powidła dyniowe,mieszamy. Następnie partiami wsypujemy mąkę pszenną przesianą z kakao i sodą oczyszczoną. Gdy wszystkie składniki się dokładnie połączą przelewamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczenie ciasta:
Przygotowane ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni i pieczemy ok. 45-50 minut do momentu aż patyk wbity w ciasto będzie suchy. Następnie wyciągamy z piekarnika i studzimy. Ciasto po dokładnym wystudzeniu możemy polać polewą czekoladową.
ciasteczka
Czekoladka 2