Sposób przygotowania:
Ciasto rafaello bez pieczenia
Na dużą blaszkę wykładamy herbatniki.
Masa; Białą czekoladę rozpuszczamy i studzimy ( zostawiamy 3 kostki na wierzch ). Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy wiórka kokosowe i rozdrobnione migdały. Mieszamy, wlewamy olejek śmietankowy i rozpuszczoną czekoladę.
Żelatynę rozpuszczamy. Mieszamy z masą. Masę dzielimy na 4 części.
Wykładamy na przemian z herbatnikami. Na wierzchu powinna być masa. Wierzch ciasta posypujemy wiórkami, migdałami i startą na tarce czekoladę.
Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)
Masa; Białą czekoladę rozpuszczamy i studzimy ( zostawiamy 3 kostki na wierzch ). Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy wiórka kokosowe i rozdrobnione migdały. Mieszamy, wlewamy olejek śmietankowy i rozpuszczoną czekoladę.
Żelatynę rozpuszczamy. Mieszamy z masą. Masę dzielimy na 4 części.
Wykładamy na przemian z herbatnikami. Na wierzchu powinna być masa. Wierzch ciasta posypujemy wiórkami, migdałami i startą na tarce czekoladę.
Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)