Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Ciasto marchewkowe z kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto marchewkowe z kremem, przełożone kremem na bazie kremowego serka, to idealne ciasto na przyjęcie.

Ciasto marchewkowe z kremem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto marchewkowe z kremem

 

  • 4 marchewki
  • 1 szklanka pokrojonych orzechów
  • 1,5 szklanki mąki
  • 4 jajka
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 op. przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka soli

 

  • 1 masło
  • 2 serki "Mój ulubiony"
  • 2 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Ciasto marchewkowe z kremem
Marchewkę umyć, obrać, zetrzeć na tarce o cienkich oczkach. Orzechy obrać, drobno posiekać.

Do miski wbić całe jajka, ubijać na wysokich obrotach, powoli dodawać cukier i cukier wanilinowy, stopniowo dolewać olej, dalej miksować. Dodać mąkę, sól, proszek, przyprawę do piernika, cynamon i sodę, zmiksować. Dodać marchewkę i orzechy, całość wymieszać łyżką. Wylać na blachę i piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka około 40 minut.

Masło utrzeć na biały puch, stopniowo dodawać serek i cukier puder. Miksować do uzyskania gładkiego kremu. Powstałym kremem przełożyć ciasto.

Posypać cukrem pudrem.
Ciasto marchewkowe z kremem
Marchewkę umyć i zetrzeć na tarce o cienkich oczkach
Ciasto marchewkowe z kremem
Gotowe ciasto wylać na blachę, piec do suchego patyczka
Ciasto marchewkowe z kremem
Ciasto po ostudzeniu przekroić na pół, przełożyć kremem
Ciasto marchewkowe z kremem
Masło zmiksować na biały puch, dodać serek