Sposób przygotowania:
Ciasto marchewkowe z kremem
Marchewkę umyć, obrać, zetrzeć na tarce o cienkich oczkach. Orzechy obrać, drobno posiekać.
Do miski wbić całe jajka, ubijać na wysokich obrotach, powoli dodawać cukier i cukier wanilinowy, stopniowo dolewać olej, dalej miksować. Dodać mąkę, sól, proszek, przyprawę do piernika, cynamon i sodę, zmiksować. Dodać marchewkę i orzechy, całość wymieszać łyżką. Wylać na blachę i piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka około 40 minut.
Masło utrzeć na biały puch, stopniowo dodawać serek i cukier puder. Miksować do uzyskania gładkiego kremu. Powstałym kremem przełożyć ciasto.
Posypać cukrem pudrem.
Do miski wbić całe jajka, ubijać na wysokich obrotach, powoli dodawać cukier i cukier wanilinowy, stopniowo dolewać olej, dalej miksować. Dodać mąkę, sól, proszek, przyprawę do piernika, cynamon i sodę, zmiksować. Dodać marchewkę i orzechy, całość wymieszać łyżką. Wylać na blachę i piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka około 40 minut.
Masło utrzeć na biały puch, stopniowo dodawać serek i cukier puder. Miksować do uzyskania gładkiego kremu. Powstałym kremem przełożyć ciasto.
Posypać cukrem pudrem.