Sposób przygotowania:
Ciasto Rurociąg - najprostsze ciasto świata
Zimną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaje cukier puder i śmietanfix. Miksuję do połączenia się składników. Dodaje serek mascarpone. Miksuję do połączenia się składników.
W kwadratowej blaszce do pieczenia układam na dnie kruche rurki z kremem. Następnie na rurkach rozsmarowuje 1/3 kremu. Na kremie ponownie układam kruche rurki z nadzieniem. Na rurkach smaruje 1/3 kremu. Na kremie ponownie układam kruche rurki z nadzieniem. Na rurkach układam ostatnią warstwę kremu.
Chłodzę w lodówce przez godzinę. Czekoladę łamię na kawałki i rozpuszczam w kąpieli wodnej.
Polewam nią ciasto. Ponownie chłodzę ciasto godzinę.
W kwadratowej blaszce do pieczenia układam na dnie kruche rurki z kremem. Następnie na rurkach rozsmarowuje 1/3 kremu. Na kremie ponownie układam kruche rurki z nadzieniem. Na rurkach smaruje 1/3 kremu. Na kremie ponownie układam kruche rurki z nadzieniem. Na rurkach układam ostatnią warstwę kremu.
Chłodzę w lodówce przez godzinę. Czekoladę łamię na kawałki i rozpuszczam w kąpieli wodnej.
Polewam nią ciasto. Ponownie chłodzę ciasto godzinę.