Sposób przygotowania:
Sernik na spodzie z ciastek bebe
Ciastka bebe rozkruszyć, wymieszać z rozpuszczonym masłem. Dokładnie wyrobić do połączenia składników. Po dokładnym wyrobieniu ciasto rozłożyć na średniej wielkości blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiec około 10 minut.
Ser z wiaderka wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka, budyń śmietankowy oraz rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladę. Wszystko razem zmiksować i przełożyć na podpieczony spód.
Piec około 1,5 godziny góra, dół a po 45 minutach wyłączyć dół.
Upieczony sernik po wystudzeniu polać polewą czekoladową.
Polewa:
Masło rozpuścić, dodać kakao ,cukier puder oraz mleko dokładnie wymieszać.
Ser z wiaderka wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka, budyń śmietankowy oraz rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladę. Wszystko razem zmiksować i przełożyć na podpieczony spód.
Piec około 1,5 godziny góra, dół a po 45 minutach wyłączyć dół.
Upieczony sernik po wystudzeniu polać polewą czekoladową.
Polewa:
Masło rozpuścić, dodać kakao ,cukier puder oraz mleko dokładnie wymieszać.
gusia1000