Sposób przygotowania:
Ciasto z delicjami
Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru. Dodać żółtka i dalej ubijać na wolnych obrotach. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodawać po łyżce i delikatnie mieszać aż do skończenia. Przełożyć na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Wstawić do piekarnika i piec w 190 stopniach do suchego patyczka. Ostudzony przekroić na dwie części.
Przygotować masę:
Budyń ugotować z mlekiem i ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem i dodawać po łyżce zimny budyń. Na pierwszy płat placka wyłożyć masę i posmarować równomiernie po całym, odłożyć trochę masy na posmarowanie po wierzchu.Rozłożyć delicje na masę i przykryć drugim płatem. Po wierzchu posmarować cienko masą odłożoną i posypać startą na tarce czekoladą.
Przygotować masę:
Budyń ugotować z mlekiem i ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem i dodawać po łyżce zimny budyń. Na pierwszy płat placka wyłożyć masę i posmarować równomiernie po całym, odłożyć trochę masy na posmarowanie po wierzchu.Rozłożyć delicje na masę i przykryć drugim płatem. Po wierzchu posmarować cienko masą odłożoną i posypać startą na tarce czekoladą.