Sposób przygotowania:
Racuszki jogurtowe
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Do miski wlewamy jogurt oraz wbijamy jajko, mieszamy. Następnie dodajemy oba cukry, suszone drożdże i mąkę oraz dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Na patelni rozgrzewamy olej, zmniejszamy ogień i nakładamy łyżką porcję ciasta. Na małym ogniu smażymy racuszki na rumiano.
Smacznego
Do miski wlewamy jogurt oraz wbijamy jajko, mieszamy. Następnie dodajemy oba cukry, suszone drożdże i mąkę oraz dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Na patelni rozgrzewamy olej, zmniejszamy ogień i nakładamy łyżką porcję ciasta. Na małym ogniu smażymy racuszki na rumiano.
Smacznego