slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Racuszki jogurtowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na delikatne i pyszne racuszki jogurtowe. Będą idealne na śniadanie, podwieczorek lub kolację na słodko. Polecam

Racuszki jogurtowe

Składniki:

Racuszki jogurtowe

 

Sposób przygotowania:

Racuszki jogurtowe
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Do miski wlewamy jogurt oraz wbijamy jajko, mieszamy. Następnie dodajemy oba cukry, suszone drożdże i mąkę oraz dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Na patelni rozgrzewamy olej, zmniejszamy ogień i nakładamy łyżką porcję ciasta. Na małym ogniu smażymy racuszki na rumiano.

Smacznego