Sposób przygotowania:
Młode marchewki gotowane na parze z rukolą i fetą
Marchewki cienko oskrobać, umyć.
Gotować na parze do miękkości.
Fetę pokruszyć.
Na talerze wyłożyć porcję rukoli oraz parę marchewek.
Danie polać olejem z płatkami chili lub w wersji łagodnej oliwą z oliwek, oprószyć świeżo mielonym pieprzem cytrynowym.
Wierzch posypać pokruszoną fetą.
Sałatkę podawać jako dodatek do mięs czy ryb lub jako samodzielne danie.
Gotować na parze do miękkości.
Fetę pokruszyć.
Na talerze wyłożyć porcję rukoli oraz parę marchewek.
Danie polać olejem z płatkami chili lub w wersji łagodnej oliwą z oliwek, oprószyć świeżo mielonym pieprzem cytrynowym.
Wierzch posypać pokruszoną fetą.
Sałatkę podawać jako dodatek do mięs czy ryb lub jako samodzielne danie.
mocsłodkości
Martyna12
Bardzo mnie to cieszy :) Zdrowy, pyszny posiłek :)