Akcent

Akcent

Kucharz
[Przepisów: 6]

Ciasto Rysiek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Proste i szybkie ciasto najlepsze na ciepło z mlekiem

Ciasto Rysiek

Składniki:

Ciasto Rysiek

 

  • 1 jajo
  • 1 szkl cukru
  • 2 łyżki dżemu
  • 1 szkl mleka
  • 2 szkl mąki
  • 0,5 szkl oleju
  • 2 łżki kakao
  • Aromat do ciasta dowolny smak
  • 1,5 łyżeczki sody
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Ciasto Rysiek
Jajko, cukier i dzem ucieramy na puszysta masę. Dodajemy do tego mąke i mleko i mieszamy do połaczenia sie składnikow. Następnie dodajemy olej i kakao i dokladnie mieszamy. Do wymieszanego ciasta dodajemy aromat sode i proszek do pieczenia. Dokladnie mieszamy ciasto. Gotowe ciasto przelewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypana delikatnie bułką tartą. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy okolo 50 min

Tagi:

ciasto