dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Ciasto serowo-cytrynowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczne ciasto, które bardzo szybko się wykonuje.

Ciasto serowo-cytrynowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasto serowo-cytrynowe

 

  • 1 szkl mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1 szkl cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 opkaowanie serka homogenizowany (ok 150 g)
  • 3 jajka
  • 1 kisiel o smaku cytrynowym
  • 1 cytryna

 

Sposób przygotowania:

Ciasto serowo-cytrynowe
Jajka myjemy i wbijamy do miski, dodajemy cukier i cukier waniliowy i ucieramy, następnie dodajemy margarynę, miksujemy. Do masy dodajemy stopniową cały czas mieszająć mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kisielem. Wszystko dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy serek i mieszamy. Na koniec ścieramy skórkę z dokładnie umytej cytryny i wyciskamy sok z 1/2 cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach ok 40 - 50 min. Smacznego.
Ciasto serowo-cytrynowe
Wszystkie składniki ciasta dokładnie łącze ze sobą.
Ciasto serowo-cytrynowe
Na koniec dodaje sok i otartą skórkę z cytryny.
Ciasto serowo-cytrynowe
Ciasto wstawiam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.

Tagi:

jajko jajka