Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z ketchupem i serem żółtym
Ziemniaki obrać i opłukać, następnie zetrzeć na drobnej tarce lub robotem. Przełożyć do miski, odcisnąć wytworzony płyn i dodać obraną, pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
Wbić jajko, wymieszać, dodać do smaku soli i pieprzu oraz paprykę słodką. Wymieszać i smażyć na oleju rzepakowym z obu stron na złoty kolor. Przewracając na drugą stronę ułożyć żółty ser i przykryć na moment aż ser się roztopi.
Podawać polane ketchupem własnej roboty domowy.
Wbić jajko, wymieszać, dodać do smaku soli i pieprzu oraz paprykę słodką. Wymieszać i smażyć na oleju rzepakowym z obu stron na złoty kolor. Przewracając na drugą stronę ułożyć żółty ser i przykryć na moment aż ser się roztopi.
Podawać polane ketchupem własnej roboty domowy.