Sposób przygotowania:
Ciasto Shrek 6
1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno.Dodajemy powoli cukier i żółtka. Przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i lekko mieszając dodajemy do masy. Wlewamy do formy i pieczemy w 180°C 30-40 min. 2. Budynie rozpuszczamy w 1 i 1/2 szklance soku. Pozostały sok wlewamy do garnka i w momencie gotowania dodajemy rozpuszczone wcześniej budynie. Masę pozostawiamy do wystygnięcia( najlepiej jak by była lekko ciepła, aby się dobrze rozprowadzała). 3. Galaretki rozpuszczamy w szklance wody. 4. Masę budyniową rozprowadzamy na biszkopcie. Następnie układamy na niej delicje( czekoladą w dół). 5. Ubijamy śmietanę ubijamy i powoli dodajemy rozpuszczoną galaretkę.Rozprowadzamy bitą śmietanę na delicjach. 6. Na koniec dla ozdoby posypujemy ciasto np. startą czekolada, wiórkami lub migdałami. 7. Wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Smacznego :)
Smacznego :)