Sposób przygotowania:
Ciasto śliwkowe
Jajka z cukrem ubijamy na parze, gdy masa jest pulchna wsypujemy mąkę oraz proszek.Lekko mieszamy wykładamy na dużą prostokątną blachę, i pieczemy 30 min w temp 180 stopni na złoty kolor. Następnie studzimy i nitkę dzielimy na dwie części .pól litra śmietany 36 %, śmietan-fix, pół szklanki cukru pudru Śmietanę ubijamy mikserem chwilę następnie dodajemy śmietan-fix zmieszany z cukrem pudrem i ubijamy do czasu zesztywnienia śmietany.
Dodatkowo potrzebujemy: 20 dag suszonych śliwek, agrestowa galaretka, czekoladowa polewa, cukierki dekoracyjne
Śliwki maczamy 15 min w gorącej wodzie, galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody i odstawiamy do stężenia. Kroimy galaretkę w kostkę. Biszkopt przekładamy na blachę i wykładamy śliwki oraz kostki galaretki na przemian i przykrywamy bitą śmietaną. Przykrywamy kolejnym biszkoptem.
Dodatkowo potrzebujemy: 20 dag suszonych śliwek, agrestowa galaretka, czekoladowa polewa, cukierki dekoracyjne
Śliwki maczamy 15 min w gorącej wodzie, galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody i odstawiamy do stężenia. Kroimy galaretkę w kostkę. Biszkopt przekładamy na blachę i wykładamy śliwki oraz kostki galaretki na przemian i przykrywamy bitą śmietaną. Przykrywamy kolejnym biszkoptem.