Sposób przygotowania:
Ciasto śliwkowe Eli z kokosową kruszonkąprzygotowanie ciasta
 
Margarynę roztopić i przestudzić. Wszystkie składniki ciasta włożyć do miski.
przygotowanie ciasta cd
 
Składniki ciasta wymieszać, wyłożyć do okrągłej formy 26 cm i włożyć do lodówki na godzinę.
przygotowanie kruszonki
 
Do miski włożyć miękkie masło, kokos, cukier, cukier waniliowy i mąkę pszenną.
przygotowanie kruszonki cd
 
Wszystkie składniki kruszonki zagnieść.
przygotowanie śliwek
 
Śliwki umyć, osuszyć i usunąć ogonki. Przekroić śliwki na połówki i usunąć pestki.
pieczenie ciasta
 
Połówki śliwek rozłożyć na cieście.
pieczenie ciasta cd
 
Na śliwkach rozłożyć kruszonkę.
pieczenie ciasta cd
 
Formę z ciastem włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec około 50 minut. Smacznego!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
gusia1000