Sposób przygotowania:
Ciasto śliwkowe Eli z kokosową kruszonkąprzygotowanie ciasta
Margarynę roztopić i przestudzić. Wszystkie składniki ciasta włożyć do miski.
przygotowanie ciasta cd
Składniki ciasta wymieszać, wyłożyć do okrągłej formy 26 cm i włożyć do lodówki na godzinę.
przygotowanie kruszonki
Do miski włożyć miękkie masło, kokos, cukier, cukier waniliowy i mąkę pszenną.
przygotowanie kruszonki cd
Wszystkie składniki kruszonki zagnieść.
przygotowanie śliwek
Śliwki umyć, osuszyć i usunąć ogonki. Przekroić śliwki na połówki i usunąć pestki.
pieczenie ciasta
Połówki śliwek rozłożyć na cieście.
pieczenie ciasta cd
Na śliwkach rozłożyć kruszonkę.
pieczenie ciasta cd
Formę z ciastem włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec około 50 minut. Smacznego!
gusia1000