Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z owocami z galaretką krystaliczną
Galaretki rozpuszczamy w 750 ml wrzącej wody. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl gorącej wody. Odstawiamy to wystudzenia.
Na spodzie tortownicy układamy biszkopty.
Serki chwilę miksujemy z żelatyną. Masę wkładamy na biszkopty. Wkładamy do lodówki aż lekko stężeje. Następnie wykładamy owoce a na wierzchu tężejącą galaretkę. Chodzimy w lodówce minimum 2-3 godziny.
Smacznego
Na spodzie tortownicy układamy biszkopty.
Serki chwilę miksujemy z żelatyną. Masę wkładamy na biszkopty. Wkładamy do lodówki aż lekko stężeje. Następnie wykładamy owoce a na wierzchu tężejącą galaretkę. Chodzimy w lodówce minimum 2-3 godziny.
Smacznego