Sposób przygotowania:
Cukiniowe ciasto z owocami i płatkami migdałowymi1.
Do naczynia wbić jajko, dodać masło i cukier, zmiksować.
2.
Wlać olej z pestek winogron i nadal miksować.
3.
Dosypać mąkę tortową, kakao oraz kawę rozpuszczalną i ponownie zmiksować.
4.
Dodać śmietanę oraz ekstrakt waniliowy, cały czas miksować.
5.
Wsypać proszek do pieczenia, dokładnie zmiksować.
6.
W osobnym naczyniu zetrzeć na grubych oczkach cukinię, potem odcisnąć z nadmiaru soku i dodać do ciasta. Wymieszać łopatką.
7.
Czekoladę pokroić na mniejsze części, dodać do ciasta i wymieszać łopatką.
8.
Średnią tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, a później przelać ciasto.
9.
Na wierzchu ciasta położyć maliny oraz pokrojoną śliwkę.
10.
Posypać płatkami migdałowymi.
11.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez około 45 minut.
12.
Upieczone ciasto wystudzić na kratce.
13.
Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
14.
Smacznego !