Sposób przygotowania:
Cukiniowe ciasto z owocami i płatkami migdałowymi1.

Do naczynia wbić jajko, dodać masło i cukier, zmiksować.
2.

Wlać olej z pestek winogron i nadal miksować.
3.

Dosypać mąkę tortową, kakao oraz kawę rozpuszczalną i ponownie zmiksować.
4.

Dodać śmietanę oraz ekstrakt waniliowy, cały czas miksować.
5.

Wsypać proszek do pieczenia, dokładnie zmiksować.
6.

W osobnym naczyniu zetrzeć na grubych oczkach cukinię, potem odcisnąć z nadmiaru soku i dodać do ciasta. Wymieszać łopatką.
7.

Czekoladę pokroić na mniejsze części, dodać do ciasta i wymieszać łopatką.
8.

Średnią tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, a później przelać ciasto.
9.

Na wierzchu ciasta położyć maliny oraz pokrojoną śliwkę.
10.

Posypać płatkami migdałowymi.
11.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez około 45 minut.
12.

Upieczone ciasto wystudzić na kratce.
13.

Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
14.

Smacznego !