Sposób przygotowania:
Ucierane ciasto z borówką i jabłkiem
Borówki płuczemy i osączamy. Jabłka obieramy i kroimy na kawałki. Jajka wybijamy oddzielając żółtka od białek.
Miękkie masło albo margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy żółtka, śmietanę i ocet. Na koniec dodajemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do ciasta. Najlepiej mieszać łyżką.
Ciasto wykładamy do przygotowanej dużej blaszki i wykładamy na nie przygotowane owoce.
Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach.
Miękkie masło albo margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy żółtka, śmietanę i ocet. Na koniec dodajemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do ciasta. Najlepiej mieszać łyżką.
Ciasto wykładamy do przygotowanej dużej blaszki i wykładamy na nie przygotowane owoce.
Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach.