Sposób przygotowania:
Ciasto słodkie "małolatka"
mleko, margarynę i cukier zagotować na wolnym ogniu mieszając, gdy zacznie się gotować dodać cacao, ciągle mieszać- po zagotowaniu odstawić na pare minut. W tym czasie, herbatniki pokruszyć do małej tortownicy, dodając bakalie oraz wiórki kokosowe, wymieszać to wszystko łyżką stołową i zalać to masą kakaową, która chwilkę przestygła. Ponownie wymieszać, lecz dokładnie. Tortownice z całą zawartością wstawić na półkę do lodówki. W tym czasie zagotować wodę -zrobić galaretkę truskawkową. Obrać banana, pokroić go w plastry i ułożyć je w tortownicy po czym zalać galaretką i odstawić do stężenia. Gdy galaretka stężeje, wykonać tą samą czynność z galaretką pomarańczową i zalać ją do tortownicy posypując całość confetti. Ostawić na półkę do lodówki, za parę godzin można pokroić i podać na teleżyki.
www.chochla.com
marietta