Sposób przygotowania:
Odwrócone z gruszkami i jabłkami
Jabłka i gruszki myję i obieram , następnie kroję w grubsze plastry i wykładam na dno blaszki ( 31 x 21) wyłożonej papierem , papier smaruję tłuszczem.Ciasto- Białka ubijam na sztywno, dodaję porcjami cukier, do ubitych dodaję do po jednym żółtku, miksując na najniższych obrotach miksera, następnie wlewam po łyżce oleju, na koniec porcjami, mąki i proszek do pieczenia, przesiane przez sitko . Masę wylewam na owoce. Wkładam do nagrzanego piekarnika, piekę około 40 minut w 180 st C. Po upieczeniu ciasto zostawiam w piekarniku na jakieś 15 minut, po tym czasie przekładam ciasto , do góry owocami na deskę , wyłożoną papierem do pieczenia. Zostawiam do wystudzenia. Na zimny można wylać galaretkę, ja oprószyłam tym razem pudrem.