Sposób przygotowania:
Ciasto śmietankowe z galaretkami
Galaretki agrestową i truskawkową przygotować osobno według przepisu na opakowaniu i pozostawić do stężenia. Obie galaretki pokroić w kostkę i wymieszać.
Do żelatyny dodać kilka łyżek wody i wymieszać a następnie pozostawić na 5 minut. Żelatynę podgrzewać do jej rozpuszczenia ale nie gotować. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem.
Do śmietany wlać żelatynę i zmiksować. Do ubitej śmietany dodać galaretki i delikatnie wymieszać. Masę śmietanową przelać na ciasto. Pozostawić w lodówce do stężenia.
Galaretkę pomarańczową przygotować według przepisu na opakowaniu i pozostawić do lekkiego stężenia.
Pomarańczę obrać ze skórki i błonek, pokroić w plastry i ułożyć na masie śmietanowej, zalać przygotowaną lekko tężejącą galaretką pomarańczową.
Do żelatyny dodać kilka łyżek wody i wymieszać a następnie pozostawić na 5 minut. Żelatynę podgrzewać do jej rozpuszczenia ale nie gotować. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem.
Do śmietany wlać żelatynę i zmiksować. Do ubitej śmietany dodać galaretki i delikatnie wymieszać. Masę śmietanową przelać na ciasto. Pozostawić w lodówce do stężenia.
Galaretkę pomarańczową przygotować według przepisu na opakowaniu i pozostawić do lekkiego stężenia.
Pomarańczę obrać ze skórki i błonek, pokroić w plastry i ułożyć na masie śmietanowej, zalać przygotowaną lekko tężejącą galaretką pomarańczową.