Sposób przygotowania:
Babka z dodatkiem kisielu
Najpierw przygotować sobie foremkę którą wysmarować rozpuszczonym masłem i obsypać bułką tartą.
Przygotować sobie wszystkie składniki aby wszystko pod ręką.
Ubić pianę z białek najlepiej dodać szczyptę soli.
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym dodawać stopniowo żółtka.
Do utartej margaryny z żółtkami i cukrem wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Do masy dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Odjąć trochę masy wsypać kisiel różowy wymieszać.
Na spód foremki dać trochę białej masy na to dać masę różowa na to znowu białą lekko wyrównać górę.
Piekarnik nagrzać do 175 stopni i pieczemy babkę około 60 minut najlepiej sprawdzić patyczkiem.
Zimną babkę dekorujemy dowolnie polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi i siekanymi orzeszkami.
POLECAM!!!
Przygotować sobie wszystkie składniki aby wszystko pod ręką.
Ubić pianę z białek najlepiej dodać szczyptę soli.
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym dodawać stopniowo żółtka.
Do utartej margaryny z żółtkami i cukrem wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Do masy dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Odjąć trochę masy wsypać kisiel różowy wymieszać.
Na spód foremki dać trochę białej masy na to dać masę różowa na to znowu białą lekko wyrównać górę.
Piekarnik nagrzać do 175 stopni i pieczemy babkę około 60 minut najlepiej sprawdzić patyczkiem.
Zimną babkę dekorujemy dowolnie polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi i siekanymi orzeszkami.
POLECAM!!!
gusia1000