2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Ciasto Toffi wg 2milutka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Ciasto toffi z pyszną polewą kajmakową ....

Ciasto Toffi wg 2milutka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto Toffi wg 2milutka

 

  • Składniki na dwie formy keksowe 12/39

 

  • 7 jaj wiejskich
  • 250 g margaryny
  • 8 dag cukru drobnego
  • 2 łyżki cukru brązowego trzcinowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 20 dag mąki pszennej
  • 10 dag ziemniaczanej
  • 1 budyń toffi
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 puszki masy kajmakowej

 

Sposób przygotowania:

Ciasto Toffi wg 2milutka
Margarynę ucieramy na puch z cukrami,wbijamy po jednym jajku i dalej ucieramy. Mąki mieszamy w misce razem z budyniem i proszkiem do pieczenia ,stopniowo dodajemy do masy cały czas ucierając,wlewamy sok z cytryny,na koniec dodajemy masę kajmakową z puszki ,resztę zostawiamy na polewę .Ucieramy wszystko razem i przekładamy do keksówek wyłożonych papierem pergaminowym i wkłądamy do nagrzanego do 180* piekarnika i pieczemy 45minut. Po wyjęciu studzimy na kratce. Polewa: Resztę masy kajmakowej rozetrzeć z dwoma łyżkami mleka i tak przygotowaną polewą polać wystudzone ciasto.
Ciasto Toffi wg 2milutka
margarynę ucieramy z cukrami na puszysto
Ciasto Toffi wg 2milutka
następnie dodajemy maki wymieszane z proszkiem i budyniem
Ciasto Toffi wg 2milutka
do utartej masy dodajemy na koniec mase kajmakową mieszamy
Ciasto Toffi wg 2milutka
przekładamy gotowe ciasto do dwóch keksówek i pieczemy