Sposób przygotowania:
Racuchy bananowo-jaglane z czereśniamiCzereśnie:
![Racuchy bananowo-jaglane z czereśniami Racuchy bananowo-jaglane z czereśniami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/racuchy-bananowo-jaglane-z-czeresniami-541872.jpg)
Czereśnie umyć, wypestkować i pokroić na mniejsze kawałki.
Masa:
![Racuchy bananowo-jaglane z czereśniami Racuchy bananowo-jaglane z czereśniami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/racuchy-bananowo-jaglane-z-czeresniami-541873.jpg)
Banana podusić na gładkie puree i połączyć z jajkiem, płatkami oraz proszkiem do pieczenia.
Do powstałej masy wmieszać kawałki czereśni.
Smażenie:
![Racuchy bananowo-jaglane z czereśniami Racuchy bananowo-jaglane z czereśniami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/racuchy-bananowo-jaglane-z-czeresniami-541874.jpg)
Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wykładać niewielkie porcje ciasta.
(1 solidna łyżka = na 1 placek.)
Placki smażyć do momentu przyrumienia się spodu i następnie delikatnie przewrócić na drugą stronę.
Dosmażyć jeszcze przez kilkanaście sekund.
Podanie:
![Racuchy bananowo-jaglane z czereśniami Racuchy bananowo-jaglane z czereśniami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/racuchy-bananowo-jaglane-z-czeresniami-541875.jpg)
Racuszki odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku kuchennym.
Podawać z ulubionymi dodatkami lub w wersji solo.