Sposób przygotowania:
Ciasto śmietankowo-truskawkowa chmurka
Na spód dużej blaszki wykładamy herbatniki.
Dżem przekładamy do miseczki i dzielimy na 3 równe części.
Jedną częścią smarujemy herbatniki dżemem i znów układamy herbatniki.
250 ml śmietany ubijamy na sztywno, dodajemy 1 łyżkę cukru pudru i chwilkę jeszcze ubijamy.
1 łyżkę żelatyny rozpuszczany w gorącej wodzie, studzimy i łączymy z masą.
Masę wlewamy na herbatniki.
Następnie znów układamy herbatniki, smarujemy dżemem i układamy ciastka.
Powtarzamy czynność z masą.
Wlewamy przygotowaną masę na ciastka, dżem i znów herbatniki.
Na koniec powtarzamy czynnośc z masą śmietankową i wlewamy na wierzch ciasta.
Dekorujemy suszonymi truskawkami i ziarnaki sezamu.
Chłodzimy w lodówce.
Smacznego ;)
Dżem przekładamy do miseczki i dzielimy na 3 równe części.
Jedną częścią smarujemy herbatniki dżemem i znów układamy herbatniki.
250 ml śmietany ubijamy na sztywno, dodajemy 1 łyżkę cukru pudru i chwilkę jeszcze ubijamy.
1 łyżkę żelatyny rozpuszczany w gorącej wodzie, studzimy i łączymy z masą.
Masę wlewamy na herbatniki.
Następnie znów układamy herbatniki, smarujemy dżemem i układamy ciastka.
Powtarzamy czynność z masą.
Wlewamy przygotowaną masę na ciastka, dżem i znów herbatniki.
Na koniec powtarzamy czynnośc z masą śmietankową i wlewamy na wierzch ciasta.
Dekorujemy suszonymi truskawkami i ziarnaki sezamu.
Chłodzimy w lodówce.
Smacznego ;)