aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

ciasto truskawkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciasto truskawkowe zasmakuje kazdemu niejadkowi

ciasto truskawkowe

Składniki:

ciasto truskawkowe

 

Sposób przygotowania:

ciasto truskawkowe
Z mąki, żótek, cukru, 3/4 kosztki margaryny i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto. Ciasto nie może mieć grudek, musi być dobrze wyrobione. Smarujemy foremkę i wylepiamy ciastem. Pieczemy ok 25 min w 180 stopniach. Budynie gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Gdy nam ostygną budynie miksujemy z miękką margaryna. Krem wykładamy na ciasto i na wierzch dekorujemy truskawkami. Posypujemy startą białą czekoladą.