Sposób przygotowania:
Ciasto truskawkowe na kruchym spodzie
Zagniatamy gładkie ciasto z mąki, cukru, żółtek, masła lub margaryny, cukru waniliowego, proszku do pieczenia oraz śmietany (śmietanę można zastąpić jogurtem typu Grecki.)
Blaszkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą.
3/4 ciasta wykładamy na blaszkę i rozkładamy po całej powierzchni, resztę wkładamy do zamrażalnika.
Na cieście układamy oczyszczone ze szpatułek i umyte, osuszone truskawki ( duże dzielimy na połówki).
Na truskawki ścieramy ciasto wyjęte z zamrażalnika na (grubych oczkach).
Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
Blaszkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą.
3/4 ciasta wykładamy na blaszkę i rozkładamy po całej powierzchni, resztę wkładamy do zamrażalnika.
Na cieście układamy oczyszczone ze szpatułek i umyte, osuszone truskawki ( duże dzielimy na połówki).
Na truskawki ścieramy ciasto wyjęte z zamrażalnika na (grubych oczkach).
Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
To prawda i szybkie i proste w wykonaniu;)