Sposób przygotowania:
Gryczane bezglutenowe ciasto truskawkowe
Wszystkie składniki powinny być w pokojowej temperaturze. Truskawki obieram i myję. Kroję w ćwiartki.
W osobnej misce przygotowuję suche składniki. W drugiej miseczce za pomocą miksera lub blendera łącze mokre składniki ok 5 min tak by napowietrzyć ciasto.
Następnie łącze suche składniki z mokrymi za pomocą drewnianej łyżki. Na koniec dodaję truskawki. Mieszam łyżka. Foremkę ok 20 cm na 20 cm lub keksówkę wykładam papierem do pieczenia lub smaruję masłem. Wylewam ciasto.
Rozgrzewam piekarnik do 180 stopni a następnie piekę ok 50-60 min do tzw suchego patyczka. Przestygnięte ciasto posypuję cukrem pudrem.
Smacznego.
W osobnej misce przygotowuję suche składniki. W drugiej miseczce za pomocą miksera lub blendera łącze mokre składniki ok 5 min tak by napowietrzyć ciasto.
Następnie łącze suche składniki z mokrymi za pomocą drewnianej łyżki. Na koniec dodaję truskawki. Mieszam łyżka. Foremkę ok 20 cm na 20 cm lub keksówkę wykładam papierem do pieczenia lub smaruję masłem. Wylewam ciasto.
Rozgrzewam piekarnik do 180 stopni a następnie piekę ok 50-60 min do tzw suchego patyczka. Przestygnięte ciasto posypuję cukrem pudrem.
Smacznego.