Sposób przygotowania:
ciasto truskawkowe z truskawkami
PRZEPIS NA BISZKOPT : żółtka utrzeć, po czym dodać cukier puder.białka ubić i dodać do żółtek.następnie dodawać po trochę mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.lekko wymieszać.wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.piec ok 1/2 godz.w temp.180 stopni c. PRZEPIS NA KREM : z mleka,mąki,budyniu ugotować krem,ciagle mieszając (potrafi sie szybko przypalić) wystudzić. masło utrzeć z cukrem pudrem i po trochę dodawać do kremu.krem utrzeć na puszysta masę. PRZEKŁADANIE CIASTA: na wystudzony biszkopt wyłożyć krem,ułożyć na nim truskawki wbijajac je troszke do kremu.zalać je tężejącą galaretką truskawkową. wsawić do lodówki najlepiej na 12 godzin.(6 galaretek zmieszać z 2 litrami wody)