Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowe ucierane ze śliwkami
Składniki o temperaturze pokojowe= do pojemnika dać miękką palmę, wsypać cukier, wbić jajka i mikserem utrzeć do spienienia na najwyższych obrotach z 3 minuty, masa ma być grudkowata.
Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, dodać dem z czarnej porzeczki i mikserem połączyć składniki na gładkie, dość gęste ciasto.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, wygładzić wierzch i poukładać gęsto połówki śliwek skórką do dołu.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 50-55 minut, do suchego patyczka, ciasto w formie wystudzić i przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, dodać dem z czarnej porzeczki i mikserem połączyć składniki na gładkie, dość gęste ciasto.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, wygładzić wierzch i poukładać gęsto połówki śliwek skórką do dołu.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 50-55 minut, do suchego patyczka, ciasto w formie wystudzić i przed podaniem posypać pudrem cukrem.