Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane z mlekiem jabłkowe i z galaretką
Składniki temperatura pokojowa.
Do miski dodać jajka, cukier, miękką palmę, cukier, cukier wanilinowy. Wlać mleko, wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mikserem utrzeć na nie za mocno gęste ciasto.
Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, do formy wylać ciasto, wygładzić wierzch.
Jabłka umyte ze skórką pokroić na ósemki. Kawałeczki, wysypać na ciasto, posypać cukrem. Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka.
Ciasto w formie dobrze wystudzić. Galaretki wymieszać w 900 ml gorącej wody, wystudzić i prawie tężejąca wylać na jabłka. Schować do lodówki na kilka godzin.
Do miski dodać jajka, cukier, miękką palmę, cukier, cukier wanilinowy. Wlać mleko, wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mikserem utrzeć na nie za mocno gęste ciasto.
Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, do formy wylać ciasto, wygładzić wierzch.
Jabłka umyte ze skórką pokroić na ósemki. Kawałeczki, wysypać na ciasto, posypać cukrem. Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka.
Ciasto w formie dobrze wystudzić. Galaretki wymieszać w 900 ml gorącej wody, wystudzić i prawie tężejąca wylać na jabłka. Schować do lodówki na kilka godzin.