Sposób przygotowania:
Śliwki pod kruszonką
1. Śliwki myjemy, wyrażamy pestki i kroimy na ćwiartki.
2. Do śliwek dodajemy cukier , cynamon i wszystko dokładnie mieszamy.
3. Przygotowujemy kruszonkę z płatków owsianych , płatków z migdałów, masła , cynamonu oraz miodu. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie.
4. Śliwki przekładamy do naczynia żaroodpornego, a na wierzch nakładamy wcześniej przygotowaną kruszonkę.
5. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około 30 minut.
2. Do śliwek dodajemy cukier , cynamon i wszystko dokładnie mieszamy.
3. Przygotowujemy kruszonkę z płatków owsianych , płatków z migdałów, masła , cynamonu oraz miodu. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie.
4. Śliwki przekładamy do naczynia żaroodpornego, a na wierzch nakładamy wcześniej przygotowaną kruszonkę.
5. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około 30 minut.