edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 231]

Śliwki pod kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Śliwki węgierki pod kruszonką z dodatkiem płatków owsianych, płatków z migdałów, masłem, cynamonem oraz miodu.

Śliwki pod kruszonką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śliwki pod kruszonką

 

Sposób przygotowania:

Śliwki pod kruszonką
1. Śliwki myjemy, wyrażamy pestki i kroimy na ćwiartki.

2. Do śliwek dodajemy cukier , cynamon i wszystko dokładnie mieszamy.

3. Przygotowujemy kruszonkę z płatków owsianych , płatków z migdałów, masła , cynamonu oraz miodu. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie.

4. Śliwki przekładamy do naczynia żaroodpornego, a na wierzch nakładamy wcześniej przygotowaną kruszonkę.

5. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około 30 minut.
Śliwki pod kruszonką
Śliwki myjemy, wyrażamy środek i kroimy na ćwiartki
Śliwki pod kruszonką
Przygotowujemy kruszonkę z płatków owsianych i płatków z migdałów.
Śliwki pod kruszonką
Do płatków dodajemy masło oraz łyżeczkę cynamonu
Śliwki pod kruszonką
Dodajemy miód i wszystko dokładnie mieszamy