motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Ciasto ucierane pod ser lub mak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tak przygotowane ciasto jest rewelacyjne i zawsze się udaje.

Ciasto ucierane pod ser lub mak Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto ucierane pod ser lub mak

 

  • 10 dkg cukru
  • 10 dkg margaryny palmy
  • 15 dkg mąki
  • 3 jaja
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Ciasto ucierane pod ser lub mak
Margarynę ucieramy z cukrem. Białka oddzielamy od żółtek.Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do utartej margaryny dodajemy po jednym żółtku i dalej ucieramy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy ubitą pianę. Do wysmarowanej blaszki dajemy przygotowane ciasto. Na nie można dać masę serową lub makową.
Ciasto ucierane pod ser lub mak
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę.
Ciasto ucierane pod ser lub mak
Przesianą mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i mieszamy.
Ciasto ucierane pod ser lub mak
Margarynę ucieramy z cukrem, następnie dodajemy po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem.
Ciasto ucierane pod ser lub mak
Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek i dokładnie mieszamy.