Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane z marmoladą i kruszonkąETAP 1:
Marmolada domowa niskosłodzona(rzadka) jabłkowo-śliwkowa, marmoladę ze słoika dać do miski, wymieszać z kisielem i zagotować mieszając, wystudzić.
ETAP 2:
Jajka, cukier, margarynę mikserem utrzeć z 4 minuty na dużych obrotach.
ETAP 3:
Masa ubita ma mieć grudkowatą konsystencję.
ETAP 4:
Do masy wsypać przesianą mąkę z proszkiem i połączyć mikserem składniki, ciasto ma być gęste.
ETAP 5:
Forma silikonowa 25x25 cm, ciasto wyłożyć do formy, wygładzić.
ETAP 6:
Na ciasto wyłożyć marmoladę wystudzoną,łyżką wyrównać.
ETAP 7:
Składniki na kruszonkę utrzeć mikserem na drobną kruszonkę.
ETAP 8:
Kruszonkę rozsypać na marmoladzie.
ETAP 9:
Piekarnik nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 45 - 50 minut, ciasto dobrze w formie wystudzić, aby marmolada zastygła.
SylaUla