Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane z borówkamiETAP 1:
Do mąki dodajemy proszek do pieczenia i sól, mieszamy.
Masło, olej, cukier ucieramy do białości, cały czas ucierając wbijamy po jednym jajku, dodajemy wanilię. Do puszystej masy dodajemy mąkę i maślankę na przemian zaczynając i kończąc porcją mąki.
Do gotowego ciasta dodajemy wypłukane i osączone na sicie borówki, delikatnie mieszamy.
Ciasto przelewamy do formy, ( ja użyłam formę na babkę, można użyć keksówki) piec około 60 minut w 175 *C
Po upieczeniu ciasto możemy polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.
SylaUla
Bo
Bardzo dziękuję !! :))
biedroneczki
Bo
Przeprawszam , ze odpisuje dopiero teraz ,
Nie wiem czy to jeszcze aktualne
Nie robiłam z mrozonymi , ale myślę , że mogą być mrożone , bez wcześniejszego rozmrażania
mocsłodkości