Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane z owocami i galaretkąPrzygotowanie ciasta:
Margarynę z cukrem pudrem utrzeć na puch. Następnie dodawać po 1 żółtku. Następnie delikatnie zmiksować z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia ,dodać sok z cytryny i otartą skórkę,zmielony twaróg ,wymieszać.
Na końcu mieszamy delikatnie z ubitą pianą na sztywno. Wylewamy ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia ciast (32 x25 cm). Wkładamy ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 180-190 stopni i pieczemy ok. 30-40 min. po upieczeniu wyjmujemy z blaszki,studzimy.
Przygotowanie masy z serków:
Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1/2 szkl. gorącej wody. Pozostawiamy do lekkiego stężenia.
Gdy zaczyna tężeć mieszamy z serkiem waniliowym. Masę serową wylewamy na ostudzone ciasto.
Etap końcowy :
Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 4 szkl. gorącej wody. Pozostawiamy do lekkiego stężenia. Na masie z serków waniliowych układamy dekoracyjnie przygotowane owoce.
Całość zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na kilka godz.
SylaUla
Agnieszka Rec