SUPERPRZEPIS

Ciasto ucierane z jabłkami

         
ocena: 4/5 głosów: 6
Ciasto ucierane z jabłkami Więcej zdjęć (4)

Szybkie i proste w wykonaniu ciasto. W smaku bardzo owocowe. Cytrynowy smak spodu z jabłkami na wierzchu

Składniki:

Ciasto ucierane z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Ciasto ucierane z jabłkami
Sparzyć cytrynę, zetrzeć z niej skórkę (tylko żółtą część) i wycinać sok. Margarynę, cukier, cukier wanilinowy, szczyptę soli, skórkę i sok z cytryny utrzeć na puch. następnie dodawać po jajku. Obie mąki i proszek do pieczenia przesiać do miseczki. Wsypać do ciasta i wymieszać ręcznie łyżką. jabłka opłukać, obrać i pokroić na mniejsze cząstki.

Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać na nią ciasto i ułożyć na wierzchu jabłka.

Piec około 50minut w temp. 180 st C
Ciasto ucierane z jabłkami
Margarynę z cukrami i cytryna nalezy utrzeć na puch
Ciasto ucierane z jabłkami
Następnie dodawać po jednym jajku dokaldnie mieszając
Ciasto ucierane z jabłkami
Do masy wsypać mąki i proszek do pieczenia