Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane z twarogiemETAP 1:
Twaróg przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub zmielić w maszynce do mięsa.
ETAP 2:
Jajka z cukrem dokładnie utrzeć do białości z 4 minuty na większych obrotach.
ETAP 3:
Jajka dodać do twarogu, wsypać budyń, wlać 2 łyżki stopionej margaryny, jogurt, sok z cytryny i mikserem połączyć składniki.
ETAP 4:
Na ciasto dodać do miski wszystkie składniki bez kakao i mikserem połączyć składniki.
ETAP 5:
Z ciasta odłożyć do osobnej miski połowę i wymieszać z kakao i 1 łyżką jogurtu.
ETAP 6:
Forma 30x20 cm z papierem do pieczenia, do formy łyżka wkładać porcje ciasta, sernika, na wierzch nałożyć resztę ciasta.
ETAP 7:
Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec 50 minut, następnie na 160C termoobieg dopiec z 10 minut, ciasto dobrze wystudzić w formie, przed podaniem posypać pudrem cukrem.........SMACZNEGO!!!
SylaUla